Energielabel
Een energielabel is verplicht bij verhuur of verkoop van een woning. Niet alleen moet je labelklasse (A++++ t/m G) vermelden in advertenties, het energielabel moet op het moment van de overdracht ook overhandigd worden aan de nieuwe eigenaar.
Energielabel: verplicht en van groot belang
Een energielabel is een belangrijk product voor de huidige woningmarkt. Daarom werkt De Makelaarontzorger met erkende en gecertificeerde epa-adviseurs. Tijdig een energielabel aanvragen is wel van belang, dan kan de afspraak alvast worden ingepland. De Makelaarontzorger zorgt ervoor dat alle benodigde informatie bij je makelaarskantoor terecht komt. Onze epa-adviseurs zorgen voor een volledig geregistreerd energielabel!
Erkende en betaalbare Epa-adviseurs
De Makelaarontzorger werkt met erkende epa-adviseurs. Als de order bij ons binnen is, zal één van onze epa-adviseurs binnen 24 uur contact opnemen met de verkoper om een afspraak te maken. Deze afspraak vind wel iets later plaats, dan de afspraken met de inmeter/fotograaf, omdat de adviseurs altijd gebruik maken van de floorplannerplattegronden. De adviseur beschikt dan over de juiste gegevens. Omdat de adviseur dan heel efficiënt kan werken, kunnen we betaalbare prijzen hanteren.
Veel gestelde vragen
Hoe lang is het energielabel geldig?
Het energielabel is 10 jaar geldig.
Hoe wordt het energielabel gemaakt?
Één van onze epa-adviseurs komt langs op locatie langs en maakt gebruik van de floorplannerplattegronden om de staat van de woning en de energiebesparende maatregelen die zijn getroffen, te beoordelen. Deze bevindingen worden omschreven in een rapport en op basis van dit rapport volgt er een energielabel.
De RVO registratie. Hoe zit dat ook alweer?
Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) worden de energielabels standaard geregistreerd. Jij hoeft dit als makelaar niet zelf te doen! Het energielabel is daarna altijd terug te vinden in de landelijke database op www.ep-online.nl
Waarom zijn er aparte afspraken nodig voor de fotografie en voor het energielabel?
Epa-adviseurs woningfotografen hebben verschillende doelen. Een fotograaf brengt de woning sfeervol in beeld en een epa-adviseur wil de woning grondig inspecteren. Tegelijkertijd afspreken is niet handig, omdat ze elkaar in de weg lopen. Bovendien worden de floorplannerplattegronden, die nav het inscannen van de woning met onze BLK2GO laserscanner, eerst naar de epa-adviseur gestuurd. De adviseur kan al veel data uit deze plattegronden halen, waardoor de adviseur minder lang op locatie hoeft te zijn. En dat scheelt weer geld!
Zijn er nog andere gegevens nodig voor het energielabel?
Informatie over isolatie is te allen tijde belangrijk. De epa-adviseur kan niet altijd in gevels, op daken of onder de vloer. Het maakt veel uit of er in de woning extra is geïsoleerd. Als er nog extra isolatie in de vloer, gevels of daken is aangebracht ná het bouwjaar, dan ontvangt De Makelaarontzorger graag hiervan een kopie van de factuur. Een offerte is helaas niet genoeg, dat bewijst niet dat de isolatie ook daadwerkelijk is aangebracht.
Wat betreft glas: Op beglazing staan vaak codes, dit is vaak simpel te zien voor de adviseur.
Als er zonnepanelen zijn geïnstalleerd, ontvangt De Makelaarontzorger hiervan ook graag een kopie van de factuur.
N.B. Kopieën van facturen worden, nadat een energielabel is gemaakt, direct vernietigd.